Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

dinsdag 11 november 2014

Dag 7: The road to Death Valley

Het is rond de klok van 8 als we opstaan. Ook dit keer is het ontbijt inclusief. Het ontbijt is bijna hetzelfde als het ontbijt van gister alleen een beetje kleiner. Wel was er weer het wafelijzer waarmee we zelf wafels konden maken. Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en kon de tocht richting Death Valley beginnen.

Voordat we de bewoonde wereld gingen verlaten en de droogte introkken hebben we de tank vol gegooid en een aantal flessen water gekocht. Je weet immers maar nooit!

Richting Death Valley wordt het steeds droger, zanderiger, warmer en onbewoonder.




Zo nu en dan passeren we een zoutfabriek met daarbij een dorpje voor de arbeiders. Het zijn vaak kleine dorpjes met huisjes die er nier al te stevig uitzien. Na een tijdje rijden komen we bij een spoorweg overgang. En ja hoor zelfs midden in de woestijn moeten we wachten voor de trein. Het is een vrij lange goederentrein die stapvoets rijdt.


Death Valley en omgeving leveren mooie plaatjes op:


Mooie rots partijen. Het landschap wisselt regelmatig. De ene keer rijden we over een vlak gedeelte en dan rijden we weer de bergen in.


Lange wegen zonder auto’s. Classic foto.


Tijdens het rijden houdt ineens de weg op. Tijdens wegwerkzaamheden hebben ze de weg, weg gehaald en blijft er een grote zand en grint bak over.


Zo nu en dan komen we door kleine dorpjes in een ‘wilde westen’ stijl. De dorpjes bestaan meestal maar uit enkele huizen.


Plaatsen waar kleine beekjes (creeks) doorheen hebben gelopen. Deze zijn echter door de droogte bijna uitgedroogd.

Na een rit van ongeveer 6 uur komen we aan in Furnace Creek. Een ranch/resort in Death Valley. Ook deze gebouwen zijn gebouwd in een wilde westen stijl. Het ziet er erg gezellig uit. Nadat we de spullen op de kamer hebben gezet zijn we een hapje gaan eten in één van de drie restaurants op de ranch. Het duurde vrij lang voordat we ons eten kregen en het personeel was vrij nors.


Nadat we een rondje over het terrein hadden gelopen zijn we met de auto een stukje terug Death Valley ingereden. Het is namelijk erg donker omdat er bijna geen omgevingslicht is. We konden heel goed de sterren zien. Helaas hebben we dit niet vast kunnen leggen met onze camera’s. Tijdens het terugrijden zagen we plotseling een beest op de weg staan. Het leek op een soort vos of wolf.

Bij terugkomst op de kamer heeft Erwin nog de blog van gister geschreven. Daarna zijn we gaan slapen want morgen rijden we nog een stukje door Death Valley en dan door richting Viva Las Vegas!




4 opmerkingen:

  1. Ik blijf het maar steeds herhalen: wauw wat een indrukken allemaal. Wat zou ik graag in het echt met jullie mee reizen!! Geniet er vooral van!! Wij genieten met jullie mee. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verschillen in landschappen zeg, volgens zien jullie maar weinig mensen onderweg. Maar goed dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden. Zou anders best eenzaam zijn. Wat anders straks in las vegas. Dat zal een flinke overgang zijn. Veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig hoor. Gelukkig had de wolf geen honger! Veel plezier in Las Vegas!!!

    BeantwoordenVerwijderen