Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

vrijdag 21 november 2014

Dag 19: Reis naar L.A. & Warner Bros. studios


Vandaag vertrekken we alweer naar onze laatste bestemming.
We pakken onze spullen, ontbijten in het café van het hotel en stappen daarna in de auto. Het is ongeveer 2 uur rijden richting ons volgende hotel; Westin Los Angeles Airport. 


Het is aardig druk op de weg. Ook het verkeer in L.A. is net zo chaotisch als in San Diego. Alles gaat kris kras door elkaar en je moet erg goed opletten. 

Rond 12 uur komen we aan bij het hotel. Parkeren is hier zeker niet gratis. We moeten maar liefst 28 dollar per nacht betalen (en slapen hier 8 nachten!). 
Eenmaal op de kamer blijkt dat ook internet op de kamer niet inbegrepen is. Dit zou ons 95 dollar kosten. In de lobby is dit wel gratis, maar toch blijft het vreemd. Westin is het duurste en meest luxe hotel van de vakantie maar voor een simpele service als Wifi (wat in alle andere hotels wel gratis was) moet je dan wel betalen. 

Nadat we de kamer bekeken hebben vertrekken we richting de Hollywood hills waar we de Hollywood sign bekijken. Daarna gaan we richting Burbank waar de grootste filmstudio's gevestigd zijn. 




Daar aangekomen komen we de studio's van Warner Bros tegen. Uiteraard parkeren we hier de auto om de studio van dichterbij te bekijken.



Als we bij het hoofdkantoor aangekomen zijn zien we een heleboel golfkarretjes met toeristen rijden. Blijkbaar is er een mogelijkheid om een speciale VIP tour door de studio's te krijgen! Dit willen we ook wel eens uitproberen. 

Er is nog plaats, dus tien minuten later zitten we in een bioscoop voor een introductiefilm. Daarna gaan we met onze gids in een golfkar door de studio's. We stoppen bij verschillende decorstukken, zowel buiten als binnen. Zo zien we de sets van New York waar verschillende films en series opgenomen zijn en nog steeds opgenomen worden. Een klein voorbeeld is de muur waar Spiderman op z'n kop hing en hij ging zoenen met z'n vriendin (zie foto hieronder) en de straten van de populaire tv serie Friends. 


We komen in de studio van Big Bang Theory (helaas voor Dré mochten we hier geen foto's maken haha) en Friends. Ook zien we een expositie van Bad Man en Harry Potter. Het is erg interessant allemaal. Vooral omdat echt alles nep is. Niets is wat het lijkt. We wisten allebei wel dat er veel in een film nep is, maar zoveel hadden we ook niet gedacht. 




Helaas laat de tour vooral sets van series zien en niet zoveel van films. Toch is het weer een mooie ervaring. 




We rijden terug in de drukke spits en halen pizza bij de Pizza hut. Deze eten we op in de hotelkamer. Daarna naar de lobby waar ik de blog schrijf en Erwin zoekt plaatsen uit die we morgen kunnen bezoeken. 


Morgen gaan we de rest van Burbank (o.a. Walt Disney Studios & Universal Studios), Walk of fame en Beverly Hills bekijken!



2 opmerkingen:

  1. Hallo jongens. De laatste week is aangebroken. Tijd om lekker even op verschillende parken rond te banjeren na al dat prachtige natuur geweld. Geniet nog maar even volop. Veel plezier! Chris en Bernadette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaloers dat jullie op de set van de Big Bang Theory waren. Maar ook de set van Friendszou ik willen zien. Mooie foto's van jullie bij de Hollywood-letters. Veel plezier in LA.

    BeantwoordenVerwijderen