Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

zondag 23 november 2014

Dag 20 & 21: Hollywood en Universal Studios

Dag 20:
De zon schijnt en de lucht is blauw. Het is weer een mooie dag om naar Hollywood te gaan. Erwin is al eerder opgestaan om even te Skypen met Vera. Daarna zijn we eerst gaan ontbijten bij de Subway die bij ons om de hoek zit.

Na het ontbijt rijden we door naar Sunset Boulevard en Hollywood Boulevard. We parkeren onze auto bij een kruising van deze wegen. Op de Hollywood Boulevard ligt het bekende Walk of fame met de sterren in de grond. We beginnen met lopen. We komen er al snel achter dat de Hollywood Boulevard erg lang is.


Na drie kwartier komen we pas bij de eerste sterren. Deze acteurs en muzikanten kennen we niet. Na twintig minuten komen we gelukkig bij de bekende sterren. Aan de Hollywood Boulevard liggen een aantal bekende theaters zoals het Al Capitain Theater en het Dolby Theater waar de Oscars uitgereikt worden.


Daarna zien we gelukkig veel bekende sterren voorbij komen zoals: Marilyn Monroe, Michael Jackson, Bruce Willis en zelfs The Muppets en Mickey Mouse hebben een eigen ster.





Dan komen we ook bij de hand- en voetafdrukken in het beton. Dit ziet er leuk uit. We lopen over het pleintje en ook hier zien we dat een groot aantal zijn of haar hand- en voetafdrukken in het beton heeft gezet. Als je naar deze boulevard gaat, parkeer dan ergens in het midden ;)




Na drie uur zijn we weer terug bij de auto en rijden we langs de Walt Disney Studios. Met Mathieu als Disney fan konden we deze natuurlijk niet overslaan. Bij deze studio's konden we niet naar binnen maar vanaf de buitenkant is het al leuk om te zien.



Al snel rijden we door naar de Citywalk van Universal. Dit is een gezellige winkel, horeca en uitgaansstraat. We eten bij de KFC en halen kaartjes voor de film. We zijn tenslotte in Hollywood.


We gaan naar de film Interstellar. Dit is een film met Anne Hathaway en Matthew McConaughey en speelt zich af op de aarde en in de ruimte. Het is een spannende film met een apart verhaal met aparte wendingen.

Na de film die twee uur en drie kwartier duurde keren we terug naar het hotel en gaan we lekker slapen. Morgen staat Universal Studios op de planning.

Dag 21:
Al vroeg vertrekken we richting Universal  city. Hier liggen het attractiepark en de studio's. Als eerste ontbijten we in het park. Daarna gaan we snel naar onze eerste attractie: Transformers. Dit is een leuke 3D ride waarin het net lijkt alsof we ons in de wereld met Transformers bevonden.


Daarna gaan we in de achtbaan van The Mummy en in een boot die ons door de wereld van Jurassic Park leidde. Uiteraard waren de dino's ontsnapt en konden we net uit de klauwen van de T-Rex ontkomen!


Dan is het tijd om de studio's van Universal in te gaan met de Universal studio tour. We gaan in een lang treintje zitten en rijden tussen de studio's (die nog steeds voor serie's en films gebruikt worden) door. We komen langs verschillende sets. Zo is hier ook een deel van een stad gebouwd die voor verschillende films als New York of andere plaatsen word gebruikt:


Rijden we door een western stadje:


Komen we langs Westeria Lane (diezelfde straat wordt ook voor andere film gebruikt) van The Desperate Housewives:


Worden we onderweg aangevallen door een haai in Amity village op de set van Jaws:



Ontsnappen we ternauwernood aan een waterstroom:


En rijden we over de vliegtuigcrash-set van War Of The Worlds. Deze was wel indrukwekkend om te zien. Vooral omdat ze voor deze zet een echt vliegtuig hebben gebruikt:




Na deze erg leuke tour gaan we naar de stuntshow van Water World (van de gelijknamige film). Dit is een stuntshow die geen moment verveelt.



In de middag gaan we nog naar verschillende attracties zoals: Despicable Me, Simsons The Ride, Shrek 4D en gaan we naar een show waar verschillende stunts worden uitgelegd.



Op een gegeven moment hebben we alle attracties gehad en hebben we nog tijd over om een aantal attracties over te doen. Deze keer wordt ik erg nat in de Jurassic ride, We sluiten deze dag af op de City walk waar we ook iets eten.


Eenmaal terug in het hotel schrijft Erwin deze blog weer in de lobby. Morgen staat Disneyland op het programma! See you real soon!


2 opmerkingen:

  1. Leuke blog weer! Prachtige filmsets en gezelligheid in Hollywood. Jullie hebben je hartje weer op kunnen halen. Voor morgen ook veel plezier in disneyland! Groetjes Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook leuk, al die bekende filmsets. Jullie hebben er bij de Walk of fame ook maar meteen een hele walk van gemaakt :-) Niet verkeerd wat extra beweging na al dat fastfood van afgelopen weken ;-) Veel plezier zo meteen in Disneyland!! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen