Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

dinsdag 18 november 2014

Dag 14 & 15: Grand Canyon


Dag 14: 
Vandaag gaat de wekker om half 8. We merken allebei dat het al vrij koud is op de kamer. We kijken naar buiten en zien dat er uiteindelijk best een flinke laag sneeuw gevallen is. Na ons weer opgefrist te hebben zijn we gaan ontbijten in het restaurant bij het hotel. Erwin neemt een western omelet en Mathieu neemt een uitsmijter en Franse toast.


Na het ontbijt en het sneeuw vrij maken van de auto checken we uit en rijden nog een keer naar de Bryce Canyon dat nog geen 10 minuten rijden is. Het lijkt ons mooi om de Bryce Canyon met een laagje sneeuw te zien. Het is inderdaad mooi om te zien en het geeft Bryce Canyon een heel ander gezicht.


We zijn alleen maar in het begin wezen kijken want er stond ons nog een rit vijf uur en een kwartier richting Grand Canyon te wachten. Gelukkig heeft het alleen in deze regio gesneeuwd dus de rest van de wegen waren goed bereikbaar.


Onderweg komen we wederom verschillende landschappen tegen. Na een aantal uren begint het al een beetje op de Grand Canyon te lijken. We passeren de Colorado rivier en maken een aantal foto's.




Na anderhalf uur komen we aan bij de Grand Canyon. De zon begint al aardig te zakken dus op een aantal punten waar we kunnen stoppen maken we alvast wat foto's van de Grand Canyon.


Bij het Grand Canyon National Park bord valt mijn (Erwin) camera uit het tasje. Op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand maar bij het bekijken van de gemaakte foto's bij het bord zit er een klein zwart streepje op de lens. Op de lens is zo niets te zien. Het is nu een beetje slim fotograferen zodat het streepje bijna niet te zien is.


In het donker (rond zes uur) komen we aan bij het Canyon Plaza hotel. Ook hier is het nog erg koud (2 graden). We bekijken de kamer en gaan vlug even eten bij de Mac die tegenover het hotel ligt (wel gewoon lekker lui met de auto :)). De rest van de avond doen we een beetje rustig aan want morgen gaan we de Grand Canyon echt verkennen!

Dag 15:
Vandaag gaat de wekker om acht uur. We waren allebei al iets voor de wekker wakker want het was weer behoorlijk fris. We hebben geen verwarming. Alleen een airco die ook kan verwarmen maar dat gaat niet zo snel.

We rijden door het dorp Tusayan dat niet meer is dan een straat. We eten een sandwich en drinken allebei een bak koffie. We rijden door naar het regionaal vliegveldje waar ook twee helikopter-tour bedrijven gevestigd zijn. Dit is iets wat we natuurlijk eens meegemaakt moeten hebben. Gelukkig is er over drie kwartier al plek. We boeken de goedkopere en minder luxe helikopter voor een half uur want dit is al vrij prijzig. Na een introductiefilmpje mogen we al richting de helikopter.


In plaats van de minder luxe helikopter worden we naar de luxere helikopter geleid. Hier worden we geïnstalleerd (koptelefoon en riemen) en al snel stijgen we op. Wat een ervaring is dit al! Eerst vliegen we een paar minuten over de bossen rond de Canyon en dan...... vliegen we in eens over de grote diepte van de Grand Canyon. Wat een prachtig beeld is dat!







Tijdens het vliegen horen we mooie muziek die perfect past bij de beelden die we zien. Daarbij krijgen we een beetje uitleg over de Grand Canyon in het Nederlands. We vliegen uiteindelijk vijftig minuten boven de Grand Canyon en vliegen dan weer terug. Maar wat een onvergetelijk ervaring was dat!


We concluderen dat we de goedkopere vlucht betaald hebben en de duurdere 'luxere' en langere vlucht gekregen hebben. Dus dat is mooi meegenomen! Voor iedereen die naar de Grand Canyon gaat raden we aan om een helikoptervlucht te doen!

Na deze prachtige ervaringen lopen we langs de mooie kliffen van de Grand Canyon en door Grand Canyon Village. Dit levert uiteraard mooie plaatjes op. Oordeel zelf:






Als laatste gaan we kijken bij de Grand View waar we ook naar benemen kunnen lopen. We lopen over een pad dat eigenlijk vrij dicht langs het ravijn loopt. Het is dus goed uitkijken dus. Na een stuk gelopen te hebben (we hebben ondertussen een behoorlijke daling gemaakt) keren we weer terug anders zijn we niet voor het donker terug. Het was een behoorlijke klim maar we zijn blij dat we het gedaan hebben.



Teruggekeerd in het hotel eten we van het buffet. Er was een uitgebreide keuze. Na het eten heeft Erwin deze blog gemaakt. Morgen gaan we alweer naar onze een na laatste bestemming San Diego.

Hier nog een filmpje van de klim terug omhoog, haha!


3 opmerkingen:

  1. Hallo jongens. Weer een geweldige ervaring opgedaan. Wat een bof met de luxe helicopter en wat een prachtige uitzichten weer! Ook tijdens jullie wandeling. Fantastisch. Jullie filmpje is ook grappig. Wat een conditie hebben jullie. Na de top bereikt te hebben nog zo fit zijn! Haha, geniet morgen bij sea world. Groetjes Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo jongens, wat een indrukwekkende beelden weer. Inderdaad geluk hebben dat jullie de luxe, langere vlucht kregen voor de prijs van de minder dure. Jullie zien er nog fit uit op jullie filmpje na jullie "grote" klim naar boven ha,ha. Blijf genieten van al dat moois, wij genieten zeker met jullie mee!! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In één woord: WAUW !!
    Wat een ervaring weer! Geniet er nog van samen!

    BeantwoordenVerwijderen