Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

vrijdag 14 november 2014

Dag 12: Zion National Park


Deze dag (14 november) zit er hier in Amerika weer op. Ten tijden van het schrijven van deze blog is het in Nederland alweer 15 november. Dat wil zeggen dat we een jarige hebben:

Lang zal hij leven, lang zal hij, lang zal hij leven in de gloria....
Broertje gefeliciteerd met je 21e verjaardag!

Vanmorgen ging de wekker om half 9. Dit was alweer de laatste ochtend in Las Vegas. Wat gaat de tijd toch snel! We frissen ons op en pakken alles weer in. Nadat we zijn uitgecheckt gaan we ontbijten bij de Subway. Daarna is het toch echt tijd om de gokstad te verlaten.

We rijden naar ons nieuwe hotel in St. George, Utah. Het is een rit van ongeveer 2 uur en 15 minuten. De weg is over het algemeen vrij saai. Bijna alleen maar over de snelweg.

Rond 2 uur (St. George tijd) komen we aan bij Ramada, ons hotel voor de komende nacht. De klok draaien we een uur naar voren want we zitten namelijk in een andere tijdzone.

We rijden meteen aan naar Zion National Park want anders is het zonde van de tijd. Onderweg verandert het landschap al snel. Het wordt steeds rotsachtiger.


Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij Zion National Park. Het uitzicht is al heel erg mooi. Het is weer een heel nieuw landschap die we nog niet gezien hebben.



We rijden door de canyon. De canyon is omsloten met enorme steile rotswanden en in het dal stroomt een beekje. Langs de beek staan bomen in mooie herfstkleuren en er liggen heidevlaktes. 
 

Aan het einde van het pas parkeren we de auto en lopen we door de canyon. Tijdens deze tocht blijven we foto's maken en filmen want na iedere bocht is het landschap anders en mooier.



Als we weer terug bij de auto zijn begint het een beetje te schemeren. We zien nog net de zon onder gaan en we rijden weer terug naar St. George.



Onderweg stoppen we bij Wendy's om een hapje te eten. Beide eten we een hamburger met friet en we hedden softijs als toetje. 

Eenmaal terug in het hotel hebben we de blogs bijgewerkt en gaan we lekker slapen. Morgen rijden we daar richting Bryce Canyon!

2 opmerkingen:

  1. Wat prachtig, ik zou zo mee willien reizen,wat een overweldigende natuur en weer van de mooie foto's. Zagen jullie echt een hert zomaar tijdens jullie tocht. Mooi ik ga snel de dag ervoor lezen. Groetjes knullen. Bernadette en chris

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig mooi is het weer allemaal. En wat een geweldige indrukken moeten jullie toch weer hebben. Erwin wat leuk dat je zo aan Martijn hebt gedacht. Groetjesxx

    BeantwoordenVerwijderen