Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

donderdag 20 november 2014

Dag 18: San Diego

Vandaag ging er een keer geen wekker. We dachten dat het eens een keer tijd is om uit te slapen. We werden allebei rond kwart over tien wakker. Na ons opgefrist te hebben zijn we naar een nabij gelegen supermarkt gereden om drinken en proviand te halen. Ik (Erwin) had gister een aantal plekken opgezocht die we vandaag konden bezoeken. 

Als eerste zijn we naar Old Town gereden (ongeveer 10 minuten rijden). Dit is het oude centrum van San Diego. De stad is opgericht door de Spanjaarden en later overgenomen door de Mexicanen. Dit is erg goed te zien in Old Town. Het is helemaal gebouwd in een Mexicaanse stijl. Het was net alsof we in een ander land waren en niet meer in Amerika.




Bij een gezellig uitziend restaurantje hebben we gegeten. Beide hebben we een pistolet met zalm gehad met daarbij een salade. 


Na een aantal winkeltjes bezocht te hebben en door de oude straten van Old Town te hebben gelopen zijn we richting Ocean Beach gereden. Dit is een badplaats van San Diego. Het is een echt surfers strand. Er was een behoorlijke branding. Daarnaast is er een pier voor vissers. Hier zijn we overgelopen en hebben enkele foto's gemaakt. De pier zag er wel slecht onderhouden uit.




Achter Ocean Beach liggen de Sunset Cliffs van San Diego. Dit zijn hoge kliffen langs de kust van San Diego. Het was mooi om te zien. Vooral met de sterke branding.



Na de Sunset Cliffs hebben we onze tour door San Diego vervolgt. Nu rijden we naar het huidige stadscentrum van San Diego. Dit is een heel stuk moderner en drukker dan Old Town. Op zich is hier niet zo heel veel bijzonders te zien dus hier waren we al snel klaar. 


Het is inmiddels half 6 en we rijden terug naar het hotel. Hier hebben we even uitgerust. Zo'n rustige dag is ook eens fijn tijdens het drukke programma. Rond half 7 gaan we eten bij Homecooking Mission Valley Café San Diego. Toen we binnen kwamen en gingen zitten viel het ons op dat er een urine of azijn achtige lucht in het restaurant hing. We hebben toch maar het eten besteld. Mathieu had een sirloin steak en ik had een zalm. Het eten was erg lekker en langzamerhand verdween de rare lucht.

Eenmaal terug heeft Erwin de blog van vandaag geschreven en hebben we de spullen weer bij elkaar gepakt want morgen gaan we alweer naar de laatste bestemming van deze vakantie, Los Angeles!

2 opmerkingen:

  1. Ja jongens alweer naar jullie laatste bestemming, maar ja , daar hebben jullie nog een hele week. Genieten dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch ook wel lekker om het eens een dagje wat rustiger aan te doen. Even wat bij te komen van alle geweldige indrukken die jullie al hebben gehad!! Nog veel plezier in Los Angeles. Qua auto doen jullie in ieder geval niet onder voor de rest in Beverly Hills!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen