Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

woensdag 19 november 2014

Dag 16 & 17: Reis naar San Diego & Sea World


Dag 16:
Vandaag staat de lange reis van de Grand Canyon naar San Diego gepland. We rijden in ongeveer negen uur (met stops erbij want de Mustang zorgt ervoor dat we twee keer moeten tanken) richting ons Sheraton hotel in San Diego. In deze mooie, ruime kamer zullen wij de komende drie nachten slapen.


We eten weer bij Danny's, dat vlak bij het hotel gelegen is. Erwin gaat dit keer voor een Chicken Bacon burger en ik (Mathieu) neem weer een lekkere hamburger.

Dag 17:
De volgende dag staan we rond acht uur op. Vandaag staat Sea World San Diego op het programma. Dit kleine broertje van het zusterpark in Orlando ligt op slechts acht minuten rijden van het hotel. Het is in San Diego gelukkig een stuk warmer dan op onze vorige bestemmingen (vandaag 23 graden). We stoppen nog even bij een carwash omdat de auto van de sneeuw in Bryce wel erg smerig is geworden. Zo kunnen we ons nu, en al helemaal over een paar dagen als we door Beverly Hills rijden, natuurlijk niet vertonen!


Voordat we op vakantie gingen hebben we twee Southern California City Pass besteld. Deze pas geeft één dag toegang tot Sea World en Universal Studios en drie dagen tot het Disneyland Resort. Als je alle drie deze parken gaat bezoeken zorgt de City Pass ervoor dat je veel geld bespaart. Wel zo handig!


Rond elf uur komen we bij de ingang. Het park is al helemaal gezellig in kerstsfeer. Allereerst gaan we richting Journey to Atlantis. Dit is een waterattractie. Daarna bekijken we een leuke huisdierenshow in kerstsfeer.


Na de show gaan we langs het Shark reef en daarna gelijk richting het volgende theater voor een show met zeeleeuwen. Ook deze is erg leuk! Daarna bekijken we het schildpadden verblijf.



Daarna is het de beurt aan de dolfijnen. In een mooie kerstshow laten we ons weer flink versteld staan. Wat kunnen ze er hier een show van maken met niet alleen dolfijnen, maar ook kleine walvissen, vogels, muziek en acrobatiek!



Na de dolfijnen show gaan we richting Manta. Dit is een leuke en snelle achtbaan.
Het is vandaag niet druk in het park. De theaters zitten maar half vol en in de attracties kunnen we gelijk plaatsnemen. Handig!


Na Manta gaan we door naar een wildwaterbaan waar je, zoals normaal in Amerika, weer lekker zeik en zeik nat uitkomt. Hier hebben we de rest van de dag nog last van gehad haha.



We proberen op te drogen tijdens One Ocean. Dit is een show met Orka's, een van mijn favouriete dieren. De show hier is toch een stuk minder als in Orlando. De show ligt vaak stil en er is weinig actie. Toch blijven de dieren altijd indrukwekkend.



Na de show doen we een aantal attracties opnieuw en bekijken we onder andere het pinguin verblijf. Vervolgens gaan we weer richting het zeeleeuwen theater voor wederom een show in kerstsfeer. Inmiddels is het donker geworden. Het begint ook aardig af te koelen, waardoor we het koud krijgen (we zijn nog steeds een beetje nat van de waterattractie)



Als laatste gaan we weer naar Shamu stadium op de afsluitende Orka show te bekijken. Je raad het al, ook deze show is in kerstsfeer.




We verlaten het park en eten bij Panda Express. Morgen gaan we het centrum en de omgeving van San Diego verkennen. Tot dan!


1 opmerking:

  1. Gezellig allemaal weer. Ook voor morgen veel plezier met het verkennen van de stad. Ben benieuwd. Groet Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen