Welkom op onze blog! Hier houden wij, Erwin en Mathieu, gedurende onze vakantie in west-amerika jullie op de hoogte van onze belevingen. Veel lees plezier!

zaterdag 8 november 2014

Dag 5: Trip to/and Yosemite National Park


Dag vijf zal in het teken staan van verschillende landschappen. Vandaag gaan we van San Francisco naar Mariposa, een klein dorpje aan de rand van het Yosemite National Park!

We checken uit bij het hotel, stappen in de auto en beginnen te rijden. Eerst nog even tanken want de Mustang slurpt als een malle. Voor omgerekend 90 eurocent per liter is dat niet zo erg. Pas nu ga je echt goed nadenken waarom de benzine in Nederland in hemelsnaam zo duur moet zijn.

Het is ongeveer 3 uur rijden. Het is redelijk druk op de weg, maar dat mag de pret niet drukken want het uitzicht is schitterend. Ieder half uur rijden we door een totaal andere omgeving. Eerst door de buitensteden van San Francisco.


Daarna door een heuvelachtig landschap zonder enige bomen.


Vervolgens door een prairie landschap dat ons erg aan Texas doet denken.


En uiteindelijk rijden we in de heuvels en vervolgens bergen die steeds groener worden. Een erg mooie trip!


We checken in bij ons Best Western hotel in Mariposa. Bekijken de kamer en gaan dan op pad. We stoppen nog even bij het Visitor Center voor informatie over Yosemite. We hebben tenslotte maar een halve dag om dit park te bezoeken (het is om 17:00 uur al donker) dus moeten we de juiste plekjes direct vinden. We worden geholpen door een iets te enthousiaste, maar zeer vriendelijke, jongen en staan vervolgens binnen 1,5 uur in het park.


Bij de ingang van het park kopen we een 'America the Beautiful' annual pas. Hiermee komen we alle nationale parken binnen die we bezoeken tijdens de vakantie. Vervolgens rijden we door naar Tunnel View. Hier heb je een geweldig uitzicht over een deel van het park. Oordeel zelf!



We klimmen steeds hoger en komen op een gegeven moment sneeuw tegen. Gister was een deel van het park gesloten omdat er te veel sneeuw op de wegen lag. Vandaag hebben we hier gelukkig geen last van.


We komen uit bij Glacier Point waar we ook weer een prachtig uitzicht hebben. Er zijn jammer genoeg geen watervallen te zien. Later bij het eten zal de serveerster ons vertellen dat dit komt omdat er vanaf mei al bijna geen regen meer is gevallen.


Op een rots staat een meisje Yoga te beoefenen. Levens gevaarlijk dat Yoga! Een met de natuur?! Echt niet!


Je ziet het niet heel goed, maar als je zou vallen dan valt ze ongeveer 500 meter naar beneden!


We maken wat foto's en gaan terug de vallei in richting Yosemite Valley. Daar aangekomen is het al volledig donker. We keren terug naar Mariposa waar we in een Amerikaans restaurant ieder een heerlijke Rip Eye eten. Morgen gaan we richting Kings Canyon en Sequoia. We zijn benieuwd!






3 opmerkingen:

  1. Wohh wat indrukwekkend en wat zal het , wanneer je er midden in staat nog mooier zijn. Echt geweldig en heerlijk zo met jullie mee te kunnen reizen. Veel plezier morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat prachtig allemaal. Alweer heel wat verschillende landschappen gezien! En wat staat er allemaal nog te gebeuren!! Slaap lekker en genieten morgen. Groetjes Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat mooi en indrukwekkend allemaal!! Geniet er van en weer veel plezier vandaag!! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen